top of page

Vadim Gryadov & Marieke van der Meer

"We believe art should be available for everyone."

KRACHT: Het realistische, figuratieve werk van Gryadov & Van der Meer komt snel dichtbij de toeschouwer zelf. Levensecht tot in de details spreken de kunstwerken tot de verbeelding. Hun doel: normaal materiaal bezielen.

De verschillende achtergronden geven een uniek mengsel in stijl. De vrijheid van het Nederlandse denken in combinatie met de keiharde, klassieke Russische academie geeft een vernieuwend en verfrissend resultaat.

RICHTING: Na jarenlang fulltime sculpturen te hebben gemaakt over de hele wereld (living the dream) en zich te hebben verdiept in verschillende scholen en stijlen, heeft het duo zich in 2017 gevestigd in Rotterdam. Hier werken ze dag en nacht in hun atelier aan hun beelden. Experimenteren met materialen en nieuwe technieken staat voorop. Tomeloze energie, ijzersterke focus, uitgebreide expertise, feilloze samenwerking en vele ideeën zijn de aanwezige ingrediënten om hun dromen nog verder te verwezelijken. 

ACHTERGROND : Marieke van der Meer (1987) heeft opleidingen afgerond aan de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten - Den Haag en de Universiteit Leiden. Sinds haar afstuderen in 2011 werkt zij full-time als beeldhouwer.

Vadim Gryadov (1983) heeft zijn opleiding afgerond aan de Academy of Architecture and Arts in Jekaterinaburg, Rusland. Sinds 2008 is hij full-time werkzaam als beeldhouwer. 

Het tweetal heeft daarnaast vakken gevolgd aan de Moscow Academy of Arts, Rusland. 

Sinds 2012 werken zij samen over de hele wereld. Projectmatig maken ze beelden in verschillende materialen. Van zand tot beton. Hun werken stonden tentoongesteld in o.a. de Verenigde Staten, China, Rusland, Finland, Egypte, Duitsland, Israel, Qatar, Australië, Denemarken, Nederland, België. Ze hebben verschillende (inter)nationale prijzen op hun naam staan. Zo is Marieke Nederlands Kampioen beeldhouwen in zand (2016) en Vadim heeft o.a. prijzen gewonnen in Finland en Rusland.

Gryadov & van der Meer zijn de oprichters van het merk PERSIK -sculpture candles-. Handgemaakte, hoog kwalitatieve sculptuur kaarsen. Een product voortgekomen uit de visie dat er voor iedereen de mogelijkheid zou moeten bestaan om een kunstobject te bezitten.

Tevens wil het duo het effect van materiaalkeuze van het sculptuur op het kwaliteitsoordeel van de toeschouwer laten zien.

www.persikcandles.com

bottom of page